Πρόκειται για την ελεύθερη μάχη μεταξύ δύο αθλητών που χρησιμοποιούν τεχνικές από οποιοδήποτε σύστημα του Wu Shu. Οι αθλητές διαγωνίζονται πάνω σε μια υπερυψωμένη ανοιχτή (χωρίς σκοινιά) εξέδρα. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν χτυπήματα με τα χέρια, λαβές, ανατροπές, λακτίσματα αλλά και να απωθήσουν τον αντίπαλο εκτός εξέδρας.

Απαγορεύονται τα χτυπήματα σε ευαίσθητα σημεία του σώματος και τις αρθρώσεις, καθώς επίσης και χτυπήματα με τους αγκώνες ή τα γόνατα.

Προκειμένου να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί, οι αθλητές φέρουν υποχρεωτικά κλειστά γάντια πυγμαχίας, πλαστική μασέλα, και προστατευτικά για κεφάλι, θώρακα, γεννητικά όργανα και κνήμες. Ένας διαιτητής πάνω στην εξέδρα είναι υπεύθυνος για τη ροή του αγώνα, ενώ πέντε περιφερειακοί και ένας επικεφαλής κριτής αποφασίζουν για τη βαθμολογία και τις ποινές.

Ο αγώνας ολοκληρώνεται σε δύο γύρους των 2 λεπτών και σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί τρίτος γύρος. Ο νικητής αναδεικνύεται με διαφορά πόντων ή τεχνικό νοκ άουτ.

Οι κατηγορίες διαμορφώνονται ανάλογα με το βάρος των διαγωνιζομένων. Είναι 11 για τους άνδρες, 7 για τις γυναίκες και αλλάζουν κάθε πέντε κιλά.