- Το Kick Boxing είναι ένα άθλημα που ξεκίνησε από την Αμερική στις αρχές της δεκαετίας του 1960, εξαπλώθηκε σε όλον τον κόσμο και μέρα με την μέρα αποκτά ολοένα και περισσότερους θαυμαστές και υποστηριχτές σε κάθε γωνία του πλανήτη, αφού είναι χωρίς αμφισβήτηση ένα από τα εντυπωσιακά αθλήματα των μαχητικών τεχνών.

- To Kick Boxing υπάρχει στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας το 1980 και από το 2004 είναι πλέον αναγνωρισμένο άθλημα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και έτσι οι αθλητές που επιτυγχάνουν διακρίσεις πριμοδοτούνται για την εισαγωγή τους σε Πανεπιστημιακές σχολές.

- Η επίσημη κρατική ομοσπονδία από το 2004 είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing (ΠΟΚ) και η επίσημα αναγνωρισμένη Παγκόσμια ομοσπονδία από την Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), είναι η WAKO ( World All style Kick Boxing Organization.).

- Τα αγωνιστικά στυλ του Kick Boxing είναι 6, τρία για το τατάμι και τρία για το ρινγκ. Για το τατάμι είναι τα: Point Fighting – Light Contact – Kick Light Για το ρινγκ είναι τα : Full Contact – Low Kick – K1

- Τα πιο δημοφιλή στυλ στη χώρα μας είναι για το τατάμι το Point Fighting και Kick Light και για το ρινγκ το Low Kick και K1.

- Η βασική διαφορά μεταξύ των στυλ του τατάμι και του ρινγκ είναι, πως στο τατάμι ο βασικός στόχος των δύο αντιπάλων είναι να συγκεντρώσουν όσους περισσότερους πόντους μπορούν, ενώ στο ρίνγκ ο στόχος των δύο αθλητών είναι το knok out.

- Η καλύτερη ηλικία για να αρχίσει κάποιος είναι τα οκτώ με δέκα χρόνια, ενώ δεν υπάρχει περιορισμός ως προς το πόσο μεγάλος μπορεί να είναι κάποιος για να συμμετέχει. Οι ηλικίες 16 έως 28 είναι αυτές που κυριαρχούν στις αθλητικές διακρίσεις διεθνώς. Οι αγωνιστικές κατηγορίες χωρίζονται βάση ηλικίας και σωματικού βάρους.