Η λέξη <<Κουνγκ>> σημαίνει εξειδίκευση, εργασία, εξέλιξη, ενώ η <<Φου>> σημαίνει χρόνος στα κινέζικα, το οποίο απαιτεί μεγάλη επένδυση χρόνου και ενέργειας. Οι λέξεις <<Φου Τζο Πάι >> στην κυριολεξία σημαίνουν το νύχι του Τίγρη.

Η ονομασία της τέχνης προέρχεται από την τεχνική και την στρατηγική της επιτιθέμενης τίγρης. Το Tiger Claw Kung Fu έχει περάσει διαμέσου των αιώνων, χωρίς η ιστορία του να καταγραφεί σε κανένα έγγραφο. Έτσι, είναι δύσκολο να συντάξουμε την ακριβή ιστορία του. Το πρωταρχικό όνομα του σύγχρονου Fu Jow Pai ήταν Hark Fu Moon – Black Tiger System.

Μετονομάστηκε από τον Grand Master πρώτης γενεάς, Wong Bil Hong, σε Fu Jow Pai of Hoy Hong Temple, λίγο πριν από τον θάνατό του, το 1934. Αυτό το έκανε για να τιμήσει τη μνήμη του δασκάλου του, ενός Shaolin καλόγερου ο οποίος βρήκε καταφύγιο στον ασφαλή ναό, Hoy Hong, για να αποφύγει τον διωγμό που είχε εξαπολυθεί εναντίον του μοναστηριού των Shaolin.

O Wong Bil Hong γεννήθηκε το 1841, στην Καντόνα της Κίνας. Έγινε δάσκαλος του συστήματος Hung Gar. Μια μέρα προκλήθηκε σε μονομαχία από έναν δάσκαλο ενός άλλου συστήματος, λόγω μιας παρεξηγήσεως. Στα μισά της μάχης τους, οι δύο αντίπαλοι ένιωσαν μια μεγάλη δύναμη να τους χωρίζει και πετάχτηκαν μακριά, πολλά μέτρα ο ένας από τον άλλον.Ανάμεσά τους είδαν έναν καλόγερο, του οποίου οι πολεμικές ικανότητες τους εντυπωσίασαν τόσο, που ζήτησαν από τον καλόγερο να τους διδάξει την τέχνη του.

Μετά από πολύ σκέψη, ο μοναχός αποφάσισε να τους διδάξει. Για τα επόμενα χρόνια, ο Wong Bil Hong δούλεψε σκληρά για να μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο Black Tiger System. Καθ΄’ολη τη διάρκεια της ζωής του, ο Wong Bil Hong δίδαξε μόνον δύο μαθητές, ένας εκ των οποίων ήταν ο ανιψιός του, Wong Moon Toy, ο μοναδικός διάδοχος του για τις συστήματος Fu Jow Pai.

Ο Wong Moon Toy γεννήθηκε το 1907. Στις αρχές του 1927, στο βουνό Lor Fow στους πρόποδες της Καντόνας, και για τα επόμενα επτά χρόνια ο Wong Moon Toy προπονήθηκε ενταντικά, για να μπορέσει να γίνει δάσκαλος στο σύστημα Black Tiger (Hark Fu Moon ).

Ύστερα από το θάνατο του δασκάλου του, ο Wong Moon Toy αναχώρησε από την Κίνα για τις Ηνωμένες Πολιτείες και εγκαταστάθηκε στην China Town της Νέας Υόρκης.

Τα επόμενα εικοσι πέντε χρόνια που δίδαξε Kung Fu στην Νέα Υόρκη, μόνον έναν πολύ μικρό αριθμό ατόμων θεώρησε άξιο να το του διδάξει Fu Jow Pai. Έτσι το Fu Jow Pai παρέμεινε άγνωστο στο ευρύ κοινό για έναν αιώνα, περίπου, πριν αποφασιστεί να διδαχθεί στο ευρύ κοινό.

Όταν ο Wong Moon Toy πέθανε, το 1960, άφησε επτά μαθητές, ένας εκ των οποίων ορίστηκε ως ο διάδοχός του και στον οποίο είχε διδάξει ολοκληρωμένα το Fu Jow Pai. Αυτός ήταν ο Grand Master Wai Hong, ο οποίος είναι σήμερα ο συνεχιστής τρίτης γενεάς του συστήματος και θεωρείται ως ο << Πατέρας του Fu Jow Pai >>.