Ο Αθλητικός Όμιλος Ίκαρος ξεκίνησε το 1986 στο Χαλάνδρι. Το 2008 μεταφέρθηκε στα Βριλήσσια και από τον Σεπτέμβριο του 2016 λειτουργεί στην Αγ. Παρασκευή Κλεισθένους 121 σε ένα χώρο 505 τμ, κόσμημα για τις πολεμικές και μαχητικές τέχνες.

Το σωματείο μας είναι αναγνωρισμένο από την Γεν. Γραμματεία Αθλητισμού, με ειδική αθλητική αναγνώριση στο  Kung Fu, στο Κick Boxing και στην Τοξοβολία, με άδεια λειτουργείας χώρου και άδεια λειτουργείας αγώνων.

Από το 2002 που αναγνωρίστηκε από το κράτος η Ελληνική Ομοσπονδία Wu Shu-kung Fu και από το 2004 που αναγνωρίστηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing, ο σύλλογος μας συμμετέχει σε όλα τα Πανελλήνια, Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα, έχοντας αναδείξει δεκάδες Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους πρωταθλητές.   

Βάση του αθλητικού νόμου (2725/99) από το 2007 έχει πετύχει την εισαγωγή 79 αθλητών του ΑΝΕΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ στα πανεπιστήμια της χώρας μας, από την Γυμναστική Ακαδημία(ΤΕΦΑΑ), έως και την Ιατρική σχολή Αθηνών.

Όλοι οι προπονητές μας είναι είτε τελειόφοιτοι ΤΕΦΑΑ, είτε πτυχιούχοι από την Γ.Γ.Α στις σχολές προπονητών των ομοσπονδιών WuShu Kung Fu, Kick Boxing και Τοξοβολίας, με άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Από τον Οκτώβριο του 2016 λειτουργούν ΔΩΡΕΑΝ και ειδικά τμήματα για μαθητές ΑμεΑ.