Νίκος Μέμμος - Βιογραφικό

Ημ. Γεννήσεως: 22 Δεκεμβρίου 1969

Καταγωγή: Ρέθυμνο Κρήτης

Τόπος Διαμονής: Αθήνα

Οικ. Κατάσταση: Παντρεμένος με τρία παιδιά

Επάγγελμα: Καθηγητής Kung Fu Fu Jow Pai - Προπονητής Kickboxing

Ύψος: 181 εκατ

Βάρος: 74 kg

Πολεμικές Τέχνες: Kung Fu -Fu Jow Pai

Μαχητικά σπορ: Kickboxing – Point Fighting

Ξεκίνησε προπόνηση στις πολεμικές τέχνες το 1981.

 Ξεκίνησε αγώνες kickboxing το 1983.

                                                                                Βαθμίδες: 6th degree Kung Fu Fu Jow Pai - 6th degree Kickboxing

                                                                                Hobbies : Beach Volley, Μπιλιάρδο.


 

Ο Νίκος Μέμμος ξεκίνησε τις Πολεμικές Τέχνες τον Ιανουάριο του 1981 και συγκεκριμένα ασχολήθηκε με το Fu Jow Pai, κινέζικο, παραδοσιακό Νοτίου στυλ σύστημα Kung Fu. Το 1983 έκανε τον πρώτο του αγώνα στο Point Fighting και το 1985 έλαβε το 1o degree στη μαύρη ζώνη.

Τον Απρίλιο του 2006 πήρε το 5ο degree στο Kung Fu Fu Jow Pai από τον Sifu Nelson Gibayaux μαθητή του Grand Master Wai Hong και το Σεπτέμβριο του 2017 το 6ο degree από τον Master Tag Wah Eng μαθητή του Grand Master Wai Hong και αυτός.

Το Νοέμβριο του 2010 έλαβε το 6ο degree στο Kickboxing από τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας WAKO Ennio Falsoni κατά το κλείσιμο της πολύχρονης καριέρας του με την 1η θέση στα 74 kg στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Λουτράκι .

Το 2003 πέρασε με επιτυχία από την πρώτη σχολή προπονητών της Ελληνικής Ομοσπονδίας Wu Shu Kung Fu και το 2005 από την πρώτη σχολή προπονητών της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Kickboxing. Το 2005 και το 2015 ήταν εισηγητής στις δύο σχολές προπονητών για την Ελληνική Ομοσπονδία Wu Shu Kung Fu και το 2015 για την σχολή προπονητών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kickboxing.

Από το Σεπτέμβριο του 2007 είναι προπονητής της Εθνικής Ομάδας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Kick Boxing στο Semi Contact – Point Fighting. Στην Ελλάδα έχει κερδίσει 165 πρώτες, 8 δεύτερες και 4 τρίτες θέσεις, ενώ είναι 13 φορές Grand Champion σε εθνικά τουρνουά. Παρέμεινε αήττητος από το 1992 έως το 2004, όπου σταμάτησε να αγωνίζεται σε εθνικά πρωταθλήματα και συνέχισε την αγωνιστική του καριέρα μόνο σε διεθνές επίπεδο, όπου και σταμάτησε την εικοσιεπτάχρονη αγωνιστική του καριέρα τον Νοέμβριο του 2010 κερδίζοντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της WAKO στα 74kg μέσα σε αποθέωση στο Λουτράκι. Είναι ο μοναδικός αθλητής της WAKO ο οποίος στα 41του χρόνια στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, αγωνιζόμενος στις κατηγορίες ανδρών και όχι βετεράνων.

Τον Απρίλιο του 2002 του απονεμήθηκε ο τίτλος του «Καλύτέρου Αθλητή Σύγχρονων Πολεμικών Τεχνών» στην Ελλάδα. Είναι προπονητής της “ICAROS TEAM”, κορυφαία ομάδα της Ελλάδος και μια από τις πέντε καλύτερες ομάδες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 2006, η εγκυκλοπαίδεια με τους πιο διάσημους ανθρώπους στην Ελλάδα “Who is Who” δημοσίευσε την βιογραφία του. Τον Μάϊο του 2015 τιμήθηκε με το βραβείο European Martial Arts Master από το Hall of Fame. Είναι πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Kung Fu- Fu Jow Pai από τον Ιανουάριο του 2010.

Από τον Φεβρουάριο του 2003 είναι διοργανωτής του μεγαλύτερου πρωταθλήματος Kick Boxing στην Ελλάδα το “Athens Challenge Tournament”, το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της WAKO για την Ευρώπη με περισσότερες από 2200 συμμετοχές κάθε χρόνο από 20 κράτη.

Από το 1997 ήταν στην λίστα με τους 10 καλύτερους αθλητές της W.A.K.O, η οποία είναι η μεγαλύτερη ομοσπονδία Kick Boxing, και είναι η μόνη αναγνωρισμένη από την G.A.I.S.F. Παρέμεινε έκτοτε μέσα στους 3 κορυφαίους αθλητές στην κατηγορία των 74kg.

Το 2004, 2005 και 2006 ήταν το No.1 της λίστα ενώ από τον Νοέμβριο του 2007 έως και τον Νοέμβριο του 2010 όπου και σταμάτησε την αγωνιστική του καριέρα βρισκόταν στο Νο.2. Από το Δεκέμβριο του 2005 κατέχει τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή στην επαγγελματική κατηγορία των 75kg στην ομοσπονδία WPKA. Ήταν ένας από τα πέντε πρώτα μέλη της πρώτης επαγγελματικής ομάδας point fighting της “SAP EUROPE TEAM”, η οποία περιλάμβανε τους 5 κορυφαίους αθλητές της Ευρώπης στο point fighting.

Από το 2002 έως και σήμερα, προσκαλεσμένος διαφόρων εθνικών ομοσπονδιών, συλλόγων και δασκάλων, έχει διδάξει σε περισσότερα από 100 σεμινάρια σε όλη την Ευρώπη.

Από τον Ιανουάριο του 2011 μέχρι και το 2016 ήταν στην τριμελή επιτροπή της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας WAKO για το άθλημα του point fighting μαζί με τους Ιταλό Gianfranco Ritsi και Ούγγρο Istvan Kirally και από το 2016 είναι στην επταμελή επιτροπή προπονητών της WAKO.

Tον Σεπτέμβριο του 2018 αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Grand Master Wai Hong στην China Town της Νέας Υόρκης σε μία τελετή με όλους τους δασκάλους του συστήματος, ως συνεχιστής πέμπτης γενεάς του Fu Jow Pai, υπεύθυνος για Ελλάδα και Ευρώπη και τελευταίος προσωπικός μαθητής του Grand Master Wai Hong.